Publicerad -

Nyhetsarkivet

 

2014-10-28 Rapport från Working party Pig meat och Civil Dialogue Group Animal Products-sector Pig meat 27-28 oktober 2014
2014-10-20 ”Fina svenska medaljen har en bister baksida”
Svenskt djurskydd håller världsklass.
2014-10-07 Schysst griskött på turné
Grisuppfödning har frekvent synts i media på senare tid, framförallt i våras inför EU-valet.
2014-10-07 Rapport från IMPA-möte Salzburg 5-7 oktober
2014-06-05 Värdiga vinnare och nya namn i styrelsen vid årsstämma
Sveriges Grisföretagares årsstämma 2014 gick av stapeln i ett soligt Uddevalla.
2014-03-17 Så slipper svenskt jordbruk dö sotdöden
GP - Med ett drygt halvår kvar till riksdagsvalet säger sig alla partier vilja värna landsbygden. Det tveklöst bästa sättet vore att ta initiativ till en nationell livsmedelsstrategi. Då kan svenskt jordbruk bidra till tillväxt i hela landet i stället för att slås ut av ökad import, skriver bland andra Helena Jonsson, LRF. Läs mer, klicka på länken.
2014-03-17 SVT Rapport - Dansk svanskupering
Rapport - Inslag om dansk svanskupering. Inlägget kan ses 7.30 min in i programmet.
2014-03-02 Ge svensk grisnäring stöd för sin överlevnad
ATL - Sveriges höga kostnader och en marknad som bara vill betala för 30 procent av grisen är grunden till griskrisen. Ingemar Olsson, Grisföretagarna, skriver här vad som måste göras.
2014-02-25 Femkamp i hållbar grisuppfödning
Svenska Djurhälsovården - Svensk grisnäring i ett internationellt perspektiv Vad menar vi med begreppet hållbar grisuppfödning? Här har vi samlat information om flera viktiga skillnader mellan svensk och utländsk produktion.
2014-01-06 D8 - Randklippning
Information om randklippning finns att läsa i: Statens jordbruksverks föreskrifter om operativa ingrepp samt skyldigheter för djurhållare och för personal inom djurens hälso- och sjukvård.
2014-01-06 Obligatorisk märkning av gris, lamm, get och fågel
I korthet innebär reglerna: Kött ska märkas med uppfödd och slaktad. Med uppfödd menas ett land där djuret har tillbringat en substantiell del av sitt liv. Mer information finns i länken.
2014-01-06 Sammanfattning av Svenska Pigs Byggprojekt 2012-2013
2014-01-06 En rapport om svenskt kött 2013
Svenskt Kött har tagit fram en rapport som samlar fakta om det svenska köttet: I kosten, för sysselsättningen, djuromsorgen, den biologiska mångfalden och de öppna landskapen.
2013-12-11 Bra djurskydd på svenska grisgårdar
Pressmeddelande som skickades från Jordbruksverket -De senaste åren har djurskyddet generellt förbättrats på svenska grisgårdar. Länsstyrelsernas djurskyddskontroller visar på allt färre brister som leder till anmärkningar. De djurskyddsdeklarationer som infördes 2010 har bidragit till den positiva utvecklingen.
2013-11-19 LRF Kött
Sveriges Grisföretagare säger ja till LRF Kött.
2013-11-01 Svensk unggris tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2014!
Svenskt Kött - Svensk unggris är utvald som tävlingsråvara i Bocuse d’Or Europe, Kock-EM 2014. – Vi är oerhört stolta och glada. Detta är ett bevis på att vårt fina svenska griskött håller en mycket hög klass, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött.
2013-10-30 Afrikansk svinpest
Afrikansk svinpest är en mycket allvarlig virussjukdom som drabbar tam- och vildsvin. Läs mer i bifogad fil vad du som grisföretagare ska tänka på.
2013-10-30 Framtidens grisföretagare - är du en av dem?
Välkommen till byggtemadagar i Kristianstad och Kvänum den 31 okt och den 4 dec 2013.
2013-10-30 Modern köttkontroll
Modern köttkontroll ger fortsatt säkra livsmedel.
2013-09-17 Verksamhetsledaren rapporterar
En rapport om vad som är på gång från Sveriges Grisföretagares verksamhetsledare Margareta Åberg kommer här.
« Föregående sida 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Nästa sida »