Publicerad 2008-06-16

Välkomna till presslunch med Tina Nordström på

Sveriges Grisproducenters stämma


Plats:Billingehus i Skövde
Tid: 18 juni, kl. 12.00


Svenska grisföretagare håller sin årliga stämma på Billingehus den 18 juni för att diskutera för branschen viktiga frågor. Lönsamheten står i fokus, efter ett mycket tufft år så kommer ökande betalningar för grisköttet så sakteliga och optimismen börjar spira igen.

Föreningen har utvecklat och breddat sitt uppdrag och styrelsen föreslår nu stämman att byta namn från Sveriges Grisproducenter till Sveriges Grisföretagare. Tillsammans med svensk köttförädling presenteras en gemensam vision för svensk grisproduktion för att tillförsäkra den svenska konsumenten tillgång till gott färskt svenskt griskött även i framtiden.

Årets Grisföretagare och Årets Grisskötare kommer att koras!

Vi bjuder på lunch tillagad av svenskt griskött och erbjuder möjlighet att träffa dansanta köttambassadören Tina Nordström.


Tina Nordström, uppvuxen i grislänet Skåne, har med sitt engagemang för kortrest kött tagit på sig rollen som inspiratör för både andra kockar och konsumenter.
För Tina är grisen så mycket mer än bara filé. Hon vill inspirera hemmakockarna att haka på trenden från finkrogarna. Där använder man de nygamla styckningsdetaljerna.
- Lägg, bog och sida är jättegott, säger Tina Nordström.

Passa på tillfället att ställa frågor till Tina om hennes engagemang för det svenska grisköttet.

Välkomna!

Anmälan till presslunch sker till Annika Bergman.
Tina Nordström är ambassadör för det svenska grisköttet och hon finns med på Sveriges Grisproducenters årsstämma.
Foto: Elisabeth Secher

 



Kontakta gärna:

Annika Bergman
Ordförande Sveriges Grisproducenter
070-567 18 57

Ella Nilsson
Vd Svensk Köttinformation
070-555 22 84
08-787 55 11